O vinářství Pasqua

Příběh PasquaVigneti e Cantine začíná ve Veroně, v roce 1925, kdy bratři z rodiny Pasqua založili závod na výrobu vín z oblasti Veneto.

01-pasqua-family  04-pasqua-family

V oblasti italských vín firma roste velmi rychle. V průběhu roku 1940 tak začne investovat do vinic a krátce poté otevře novou, technologicky vyspělou stáčírnu.

01-pasqua-cantina   03-pasqua-cantina

Druhá generace rodiny Pasqua – bratři Carlo, Giorgio a Umberto, kteří stojí v čele společnosti i dnes – přináší do obchodu nové myšlenky a otevírají si tak i zahraniční trh, díky kterému Pasqua začíná vyvážet italská vína do Evropy a celého světa.

 01-pasqua-azienda  12-pasqua-azienda

V 80. letech je založena CeciliaBeretta – zemědělská usedlost a vinařské výzkumné centrum, spolupracující s nejvýznamnějšími italskými univerzitami na projektech, souvisejících s vinnou révou, jejím křížením a roubovacími technikami.

 1  2

Začátkem 21. století vzniká uprostřed rodinných vinic zbrusu nové vinařství, které je plně zaměřeno na rozvoj a zdokonalování pěstování vinné révy. Je to svědectví hlubokého pouta, spojujícího tuto rodinnou společnost a oblast Veneto

3   4