O vinářství La Marca

Společnost La Marca byla založena před více než 40 lety. Je to vinařské družstvo reprezentující přes 5000 vinařů s více než 7000 hektary vinic na kopcích a pláních v oblasti Treviso, v regionu Veneto v severní Itálii. Jméno La Marca se vztahuje k zóně La Marca Trevigiana, kde se pěstují nejlepší hrozny tohoto vinařství. Pro neustálé zlepšování kvality výroby se ve vinicích i sklepích používají pokročilé technologie, spojující tradici a inovaci. Strategie výroby splňuje požadavky jak domácího, tak i mezinárodního trhu. La Marca proto nabízí širokou škálu produktů: Mladá i starší tichá vína s označením „DOC Piave“, bílá a růžová perlivá vína, perlivá a šumivá „DOC Prosecco“ a „DOCG Superiore di Conegliano Valdobbiadene Prosecco“. Centrála Vinařství je ve městě Oderzo, v srdci země Prosecca. Hlavní vinař pro La Marca Prosecco je Fabrizo Gatto.

 our-prosecco       regions-desktop

Světoznámý vinař Fabrizio Gatto se nacházel ve světě vína již od útlého věku. Vyrůstal v malém městečku ve střední Itálii, kde jeho otec provozoval menší vinici. Ve věku čtrnácti let byl přijat na prestižní školu Scuola Enologica de Conegliano (Enologická škola Conegliano), v srdci provincie Treviso, kde La Marca pěstuje hrozny pro své Prosecco. Zde, v italské vinařské škole a výzkumné stanici vína, začala kvést jeho vášeň pro toto řemeslo. Fabrizio se chopil každé příležitosti získat vědomosti moderního vinařství. Později pracoval a studoval ve dvou vinařstvích, R. Phillips Winery a Martin Brothers Winery v Kalifornii, kde měl spoustu příležitostí uplatnit vědomosti a techniky, které se naučil.

entertaining        what-is-prosecco

Díky bohatým zkušenostem, které Fabrizio získal, se stal jedním z nejrespektovanějších vinařů v dnešní Itálii. Od roku 1995 byl hlavním vinařem ve firmě Ecco Domani Wines a v současné době je odborný vinař ve firmě La Marca v Trevisu, kde dohlíží na produkci šumivých vín Prosecco a jejich uvedení na trh ve Spojených státech.